Odmładzająco-wzmacniający krem na noc

Udostępnij:
Nasza cena: 221.00
Ilość (szt.):
Maksymalna ilość dla możliwych parametrów produktu została osiągnięta.
Cena dostawy: 12
Odbiór osobisty:0
Poczta Polska:12
Poczta Polska (Pobranie):15

Opis

Składniki aktywne kremu zawarte w formule SynerG 15.0 stymulują odnowę komórkówą, przywracają odpowiednią gęstość skóry, niwelują uszkodzenia spowodowane szkodliwym działaniem słońca i wolnych rodników.

Komórki macierzyste z łodygi szwajcarskiej jabłoni stymulują aktywność komórek skóry, spowalniając procesy starzenia
MatrixylMATRIXYL - Matrixyl-prokolagen zaliczany do peptydów. Jedna z najdroższych substancji stosowanych w kosmetologii. Posiada działanie przywracające młodość skórze. Jego działanie polega na stymulacji różnych komórek skóry do produkcji elastyny i kolagenu typu I i IV, fibronektyny, czy kwasu hiarunowego. Pozwala to na znaczne zminimalizowanie oznak starzenia. Kosmetyki zawierające w składzie Matrixyl, jako główną substancję czynną bilogicznie, są szczególnie polecane dla osób o cerze dojrzałej, z pierwszymi oznakami starzenia lub o widocznych, głębokich zmarszczkach. Nie powoduje skutków ubocznych typu alergie, czy łuszczenie się skóry. stymuluje syntezę kolagenuKOLAGEN - białko występujące w organizmie w tkance łącznej. Kolagen wykorzystywany w kosmetyce jako składnik ujędrniający i odmładzający. Współczesna kosmetyka bazując na takim składniku jak kolagen stawia wyzwanie procesom starzenia się skóry. Pomaga usunąć zmarszczki, poprawia sprężystość i gęstość skóry, dodaje objętości i wygładza. Kolagen jest również istotnym składnikiem kosmetyków pomagających zwalczać rozstępy i blizny, żylaki, wspomaga leczenie trądziku, wzmacnia stawy, poprawia kondycję włosów i paznokci. Produktów z zawartością kolagenu z powodzeniem mogą używać osoby o skórze wrażliwej, alergicznej i atopowej, gdyż kolagen nie powoduje reakcji uczuleniowych. i elastyny, włókien odpowiedzialnych za elastyczność i jędrność skóry
Kwasy AHAKWASY AHA – kwasy alfa-hydroksylowe, zwane AHA lub owocowymi, to grupa kwasów organicznych występujących w przyrodzie – w owocach, warzywach, trzcinie cukrowej. W recepturach kosmetyków, najczęściej stosowane są: kwas glikolowy i kwas mlekowy. Jest to spowodowane faktem, iż cząsteczki tych kwasów są niewielkie, przez co są łatwo absorbowane przez skórę. Działanie kwasów owocowych polega na delikatnej eksfoliacji naskórka (peelingu), efektem czego jest rozświetlona, zdrowo wyglądająca skóra. Udowodniono również, że kwasy AHA powodują zwiększenie kolagenu i elastyny w skórze. Poprawiają one zatem jej elastyczność oraz pomagają skorygować drobne zmarszczki. Mają również silne działanie nawilżające, rozjaśniające przebarwienia, normalizujące pracę gruczołów łojowych. Kwasów nie należy stosować latem, gdyż skóra pozbawiona warstwy rogowej, staje się szczególnie wrazliwa na wpływ promieni słonecznych. (kwas glikolowyKWAS GLIKOLOWY- zaliczany do alfahydroksykwasów (AHA). Kwas glikolowy powszechnie stosowany jest w kosmetyce i dermatologii w celu rozjaśnienia i wygładzenia cery. Kwas glikolowy otrzymywany jest z trzciny cukrowej. Posiada szerokie spektrum działania. Posiada bardzo małą cząsteczkę, co powoduje jego łatwe przenikanie w głąb warstwy rogowej naskórka. Kwas ten złuszcza naskórek, rozluźnia wiązania międzykomórkowe, poprawia nawilżenie naskórka i zwiększa grubość jego żywych warstw. Ponadto wygładza drobne zmarszczki, ujędrnia, rewitalizuje. poprawia koloryt skóry, działa przeciwbakteryjnie. Polecany jest także w walce z cellulitem i rozstępami. ) i kwasy PHAKWASY PHA – Kwasy PHA-kwasy hydroksylowe najnowszej generacji. W kosmetyce kwasy PHA zastosowanie mają głównie jako substancje złuszczające dla cer wrażliwych. Do kwasów PHA zaliczamy: Kwas laktobionowy Glukonolakton Glukoheptanolakton PHA z powodzeniem mogą być wykorzystywane w zabiegach dla cer wybitnie wrażliwych, naczyniowych, z trądzikiem różowatym, łuszczycą, czy egzemą. Wykazują działanie przeciwpodrażnieniowe, antyrodnikowe, przeciwzmarszczkowe i odmładzające, pobudzają fibroblasty do syntezy kolagenu i elastyny, utrzymują odpowiedni poziom nawilżenia dzięki zdolności wiązania wody. Ponadto złuszczają zrogowaciałą skórę i pobudzają komórki do odnowy, zwiększają grubość skóry i wzmacniają jej barierę lipidową. Kwasy PHA można stosować w okresie letnim, gdyż nie zwiększają wrażliwości skóry na promieniowanie UV. (kwas maltobionowy i glukonolakton) działają złuszczająco, stymulują procesy naprawcze w głębszych warstwach skóry
Ekstrakt z winogron działa przeciwzapalnie, wraz z ekstraktem z granatu i owoców acai działa antyoksydacyjnie, chroniąc komórki przed starzeniem.

Opinie i oceny (0)

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.

Komentarze i opinie mogą dodawać tylko zalogowani Klienci.

Produkty podobne:

Copyright

Copyright © 2015

Proszę czekać ...

Informacja

Zalogowano poprawnie

Produkt został dodany do koszyka

Do Twojego koszyka została dodana wybrana ilość sztuk produktu. Podczas realizacji zamówienia będzie można ją zmienić.

Szczegółowa zawartość koszyka znajduje się u góry strony pod ikoną koszyka.

Informacja

Produkt został dodany do przechowalni